AlkoholiLiikeYleinen

Miksi kannattaa valita alkoholittomuus urheilussa?

Alkoholittomuudella on paljon hyviä puolia kaikille nuorille, varsinkin niille, jotka tykkäävät liikkua tai urheilevat tavoitteellisesti. Alkoholin välttäminen auttaa sinua treenaamaan paremmin ja voimaan hyvin.

Miksi kannattaa valita alkoholittomuus urheilussa?

Parempia treenejä ja parempi suorituskyky

Kun et käytä alkoholia, kehosi toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Alkoholi voi hidastaa reaktionopeutta, aiheuttaa nestehukkaa ja lisätä väsymystä. Ilman alkoholia tasapaino, nopeus ja reaktiokyky pysyvät huipussaan, jolloin saat enemmän irti treeneistä ja peleistä. Samalla loukkaantumisriski pienenee, ja pysyt todennäköisemmin terveenä.

Kun jätät alkoholin väliin, voit keskittyä täysillä treenaamiseen ja kehittymiseen. Alkoholin käyttöä ei suositella nuorille ollenkaan. Jos alkoholia on käyttänyt, tulisi sen jälkeen pitää 1-2 lepopäivää, eikä alkoholia tulisi käyttää 48 tuntia ennen urheilusuoritusta. Ilman alkoholia treenit sujuvat säännöllisesti ilman krapulapäivien tuomaa taukoa, ja saavutat tavoitteesi nopeammin.

Alkoholittomuus auttaa sinua myös keskittymään treeneihin paremmin ja pysymään positiivisena. Mieliala pysyy tasaisempana ja ajatukset selkeämpinä, mikä tekee harjoittelusta ja pelaamisesta hauskempaa ja motivoivampaa.

Ilman alkoholia keho palautuu nopeammin rankoista treeneistä

Hyvä palautuminen on avain kehittymiseen. Palautuminen vaatii lepoa sekä hyvän ravitsemuksen ja nestetasapainon. Alkoholi voi heikentää nestetasapainoa ja lämmönsäätelyä, mikä hidastaa kehon toipumista liikkumisen aiheuttamasta rasituksesta.

Alkoholi häiritsee myös REM-unta ja melatoniini-hormonin eritystä, mikä heikentää unen laatua. Ilman alkoholia nukut paremmin ja syvemmin, mikä tarkoittaa, että seuraavan päivänä olet virkeämpi ja valmiina seuraavaan harjoitukseen.

Pitkäaikaiset terveyshyödyt

Alkoholittomuus tukee kehosi yleistä terveyttä. Ilman alkoholia sydän, maksa ja lihakset pysyvät vahvoina, ja immuunijärjestelmä toimii paremmin. Alkoholittomuus auttaa kehoa pysymään hyvässä kunnossa, terveenä ja vahvana.

Alkoholi voi myös häiritä hormonien, kuten testosteronin tuotantoa, sekä vitamiinien ja mineraalien imeytymistä. Ne auttavat kehoa pysymään kunnossa ja virkeänä, sekä suojaavat sairastumisilta ja loukkaantumisilta.

Alkoholin vaikutuksen alaisena tehdään usein terveyden kannalta huonompia ruokavalintoja ja alkoholijuomat sisältävät myös itsessään runsaasti sokeria ja energiaa. Sen myötä niistä saa myös helposti energiaa yli tarpeen. Alkoholittomuus taas auttaa tekemään parempia ruokavalintoja, mikä tukee kehon pysymistä hyvässä kunnossa.

Valitse siis alkoholittomuus

Kun valitset alkoholittomuuden, valitset samalla paremman suorituskyvyn, nopeamman palautumisen ja terveemmän kehon. Se auttaa sinua tulemaan parhaaksi mahdolliseksi urheilijaksi!

 

Katso myös

Artikkeli
Alkoholi

Lloyd Libiso: ”Juomisen lopettaminen on ollut elämäni kirkkaasti paras päätös”

Toimittaja, tuottaja, käsikirjoittaja ja radiojuontaja Lloyd Libiso, 29, on ollut nyt yli vuoden juomatta alkoholia.

Artikkeli
Alkoholi

Alkoholittomuuden top4 -hyödyt

Alkoholittomuus on fiksu valinta. Sekä keho että mieli voivat paremmin ilman alkoholia.

Video
Alkoholi

Alkoholista kieltäytyminen – vedä omaa linjaa

Videon tekstivastine: ”Alkoholinkäyttö on oma valinta. Sä päätät, ei muut. Ja ilman oleminen on helpompaa kuin luulisi. Ei kiitos, no thank you, nej tack, nein danke, non merci! Aina...

Fressis

Artikkeli
Alkoholi

”Olen onnellisempi ilman alkoholia”

Hanna Tikander huomasi alkoholin jätettyään, että tunteet ovat aidompia ja elämä parempaa omana itsenä.

Alkoholin lyhyen aikavälin terveyshaitat

Lyhyen aikavälin haitoilla tarkoitetaan terveydellisiä haittoja, jotka saattavat seurata yksittäisestä alkoholin käyttökerrasta. Lue lisää

Miten alkoholi vaikuttaa elimistössä?

Alkoholi lamaannuttaa aivojen toimintaa. Nuoren kehittyvät aivot ja elimistö ovat erityisen herkät alkoholin vaikutuksille, minkä vuoksi alkoholi on kiellettyä... Lue lisää