Seksi
Nimimerkki: Huolissaan
Ikä: 13-15v

Huoli peniksen koosta

Olen huolissani penikseni koosta. Mietin voisiko minulla olla mikropenis.Olen yrittänyt puhua vanhemmilleni asiasta mutta heidän mielestä minun ei pitäisi olla huolissaan. Mitä minun pitäisi tehdä?

Moikka! Kiitos kysymyksestäsi! On luonnollista olla huolissaan omasta kehosta ja kehityksestä. Et suinkaan ole näiden pohdintojen kanssa yksin! Monet ikäisesi nuoret pohtivat mm. peniksen kokoa.

Hienoa, että olet jutellut tästä asiasta vanhempiesi kanssa! Ikävä kuulla, että se ei ole helpottanut huoltasi. Yksi vaihtoehto olisi mennä juttelemaan asiasta vielä kouluterveydenhoitajan kanssa. Miltä se kuulostaisi? Hän varmasti pystyy kuulemaan huolesi ja keskustelemaan kanssasi tilanteesta ja murrosikäsi etenemisestä.

On tärkeä muistaa, että murrosiän kehityksesi saattaa hyvin olla vielä kesken. Poikatyypillisissä kehoissa murrosiän alkamisesta kertoo kivesten kasvaminen, 9–13 -vuotiaana. Noin vuosi sen jälkeen, penis alkaa kasvaa. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa. Jokaisen penis on yksilöllinen niin kooltaan kuin muodoltaan, eikä ole olemassa esimerkiksi mitään yhtä oikeaa peniksen pituutta.

Mikropenis on lääkärin tekemä diagnoosi peniksestä, joka on aikuisiässä levossa alle 5 cm ja erektiossa alle 8,5 cm. Sen taustalla on sikiökehityksen aikainen kehityshäiriö. Koska olet vielä nuori, en olisi asiasta kohdallasi huolissani, vaikka en tunnekaan tilannettasi yhtä viestiä enempää. Koska mikropeniksen mahdollisuus kuitenkin mietityttää sinua, niin haluaisin vielä rohkaista sinua kääntymään asiassa kouluterveydenhoitajan tai lääkärin puoleen. Näin saat varmasti pohdinnoissasi rauhan.

Oliko vastauksesta hyötyä?