Mieli
Nimimerkki: Joona
Ikä: Yli 18v

Jätetyksi tulemisen pelko

Minä ja Mimmi, seurustellaan tykkään siitä mutta pelottaa että Mimmi jättää minut:(

Moikka ja hienoa että laitoit meille viestiä huolestasi!

Se että löytää rinnalleen ihmisen, josta pitää, on ihana juttu. Hienoa että olet sellaisen ihmisen löytänyt ❤ Mitä enemmän toisesta pitää, sitä herkemmin saattaa mukaan tulla kuitenkin myös pelkoa toisen menettämisestä.

Peloista kannattaa aina puhua kumppanille. Oman pään sisällä pienistäkin asioista tulee nimittäin usein liian isoja pelon ruokkiessa mielikuvitusta. Pelot voivat aiheuttaa myös etäisyyttä välillenne. Asian voi ottaa esille sanomalla suoraan, että välität kumppanistasi ja hän on sinulle tärkeä, mutta pelkäät että hän jättää sinut. Pelossa, tai sen sanomisessa ääneen ei ole mitään hävettävää. Päinvastoin – omista tunteista kertominen on rohkeaa ja osa hyvää parisuhdetta. Omien ajatusten jakaminen kumppanin kanssa auttaa häntä ymmärtämään sinua ja pelkoasi paremmin.

Ennen kertomista voisit kokeilla miettiä mistä pelkosi kumpuaa – onko sinut jätetty aiemmin? Tai onko kumppanisi tehnyt jotain sellaista, joka on saanut sinut pelkäämään? Jos omia ajatuksia on vaikea selkiyttää yksin, voit käydä juttelemassa pelostasi nimettömänä esimerkiksi Väestöliiton nuorten chatissa. Juttelu voi antaa sinulle selkeyden lisäksi uusia näkökulmia ja rohkeutta ottaa asia esille kumppanisi kanssa. Mitä pidempään asian käsittelyä välttelet, sen isommaksi pelkosi voi kasvaa. Ota siis rohkeasti asia esille joko ensin chatissa, tai suoraan kumppanisi kanssa. Asioilla on usein tapana selvitä, kun niistä vain uskaltaa puhua. Tänne viestin laittaminen oli jo hyvä alku!

Tsemppiä sinulle!

Oliko vastauksesta hyötyä?