Mieli

Kesätyöseikkailumme Fressiksessä 2024

Fressiksessä on ollut kahden viikon ajan töissä neljä kesätyöntekijää kesäsetelillä. Nyt he itse kertovat, millaista aika Fressis-sisällöntuottajana on ollut.

Kesätyöseikkailumme Fressiksessä 2024

Fiiliksemme kesätyöstä

Meillä on ollut todella hauskaa täällä kesätöissä Fressiksellä (ei siellä salilla). Jo ensimmäisestä päivästä lähtien olemme tulleet hyvin toimeen toistemme kanssa. Työkaverit ovat olleet auttavaisia ja ystävällisiä, sekä olemme päässeet hyvin mukaan Fressiksen mahtavaan työporukkaan. Fressiksen tilat ovat olleet siistit ja huikeat. Vessat ja eristetyt työskentelykopit ovat olleet meidän lempipaikkojamme töissä. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia, mikä on tehnyt työstämme mieluisaa ja vaihtelevaa.

Kokemuksia ja taitoja taskussa

Saimme täältä sekä kokemuksia, että hyviä ystäviä. Olemme saaneet mahdollisuuden tuottaa ja julkaista somepostauksia. Editointi on myös ollut suurena osana työtämme. Olemme kirjoittaneet artikkeleita sekä yksin, että ryhmässä ja täten olemme oppineet paljon kirjoittamisesta. Saimme olla myös mukana suunnittelemassa erilaisia kampanjasisältöjä Kesäkumi-kampanjaan ja Kuopio cupin tapahtumaan. Olemme kehittäneet editointi- ja kuvaustaitojamme, sekä saaneet runsaasti kokemusta sisällöntuottajan työstä.

Hietarantaan retki

Saimme hyvän mahdollisuuden päästä Hietarantaan kuvaamaan ja tuottamaan sisältöä Fressikselle. Matka Hietarantaan oli pitkä, mutta kaiken vaivan arvoinen. Pääsimme haastattelemaan Helsingin kaupungin liikuntacoacheja ja kesäterkkareita.  Saimme hyviä kokemuksia sekä monipuolista uutta tietoa kesäterkkareista ja heidän toiminnastaan. Valitettavasti Hietarannassa ei ollut paljon ihmisiä, mutta iltapäivämme siellä oli siitä huolimatta hauska.

Vikat fiilikset

Lähdemme täältä iloisin mielin siitä, miten hauska työpaikka tämä on ollut. Olemme saaneet huikean kokemuksen kesätyöpaikastamme ja kannustaneet nuoria tekemään terveelisempiä valintoja arjessaan. Työkavereitamme ja työtilojamme tulee tietenkin ikävä. On ollut mahtavaa olla täällä töissä!

Lempityötehtävämme

Sofia: Suosikkityötehtäväni oli varmastikin editointi. Siinä sain käyttää hyödyksi taitojani ja se tuntui eniten omalta jutultani.

Elli: Minun lempityötehtäväni oli Instagram-postauksien suunnittelu. Oli mukavaa saada käyttää luovuutta ja käyttää eri sovelluksia kuvien ja pienien tietopommien tekemiseen.

Camilla: Pidin eniten artikkelin kirjoittamisesta ja ideoinnista, sillä se tuntui omalta jutulta.

Vanessa: Editointi oli lempityötehtäväni, koska siinä sai käyttää luovuutta ja sain vapauksia tehdä videosta juuri minunlaiseni.

 

Hae sinäkin tänne kesätöihin! Tulet varmasti oppimaan uusia taitoja ja saamaan uusia ystäviä! 😊

Fressiksen kesätyöntekijät 2024 Vanessa, Elli, Sofia ja Camilla

Katso myös

Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Tyttö
Ikä: 13-15v
Onko ok, jos ei ole poikaystävää 14-vuotiaana? Onko ok jos ei ole poikaystävää 14 vuotiaana vaikka haluaisi?
Fressis

Moikka Tyttö,

Kiitos hyvästä kysymyksestä! Moni ikäisesi tyttö ja nuori pohtii samanlaisia asioita!

On täysin ok ja myös normaalia, että ei ole poikaystävää, vaikka haluaisi. Joskus voi tuntua siltä, että monilla kavereilla ja tutuilla on jo poikaystävät. Lupaan sinulle kuitenkin, että on paljon yleisempää olla sinkku 14-vuotiaana kuin seurustella.

Ymmärrän, että haluaisit jo seurustella ja odottelu voi tuntua vaikealta. Seurusteluun liittyy monia kivoja asioita, joista on mukava haaveilla. Sinulla on kuitenkin vielä paljon aikaa, enkä kiirehtisi poikaystävän etsinnässä. Päinvastoin, voi tuntua hankalalta neuvolta, mutta kannattaa yrittää iloita siitä ajasta, kun olet vielä ilman poikaystävää. Sekin on ainutlaatuista ja mahdollistaa paremman keskittymisen esimerkiksi muihin ihmissuhteisiin tai omiin kiinnostuksenkohteisiin, kuten harrastuksiin. Seurustelu kyllä koittaa vielä sitten kun on sen aika, ja sopiva seurustelukumppani osuu kohdallesi.

Toivottavasti vastaukseni rauhoitti mieltäsi. Hyvää jatkoa sinulle! 🙂

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: ihastunut
Ikä: 13-15v
Miten saada selville, tykkääkö ihastukseni minusta myös? Moi tykkään tosi paljon yhestä luokkalaisestani pojasta mutta en tiedä tykkääkö hän minusta myös. Miten saisin selville tykkääkö hän minusta myös?
Fressis

Moikka ihastunut!

Kiitos kysymyksestä ja hyvä, että lähetit sen meille. Ihastuminen on samaan aikaan ihanaa ja jännittävää. Ajatusten ja tunteiden jakaminen tekee varmasti hyvää!

Kerroit, että tykkäät oman luokan pojasta. On varmasti kutkuttavaa nähdä ihastustasi päivittäin luokkahuoneessa. Nauti tästä tunteesta ja ajasta. Ihastuminen voi antaa paljon virtaa ja väriä elämään!

Toisaalta ihastuneena oleminen ei ole aina helppoa. Voi esimerkiksi olla vaikea päästä ihastuksen tunteesta irti, jos toista näkee jatkuvasti. Varsinkaan kun ei tiedä, mitä toinen itsestä ajattelee.

Pohditkin sitä, mistä voit tietää tykkääkö ihastuksen kohde myös sinusta. Ihastumisen voi joskus nähdä ja havaita ihmisen käyttäytymisestä. Voit miettiä miten itse toimit silloin, kun olet ihastunut. Hakeudutko mielellään pojan seuraan, katseletko häntä enemmän kuin muita, tykkäätkö hänen somekuvistaan vai pysytkö kenties mahdollisimman kaukana? Huomaatko, että poika käyttäytyisi jotenkin samalla lailla?  Voit yrittää selvittää pojan ajatuksia hakeutumalla hänen seuraansa ja tunnustelemalla, miten poika tähän reagoi. On toki tärkeä muistaa, että ihmiset käyttäytyvät eri tavoin ollessaan ihastuneita, eli käyttäytymisestä ei voi varmaksi päätellä toisen tunteita.

Kaikki merkit voivat siis myös johdattaa harhaan. Jos siis todella haluat tietää, miten asian laita on, onko hän sinuun ihastunut vai ei, niin ainoa tapa selvittää se, on kuulla se pojalta itseltään. Olisiko mahdollista, että joku kaverisi kenties tiedustelisi asiaa kysymällä pojan ajatuksia sinusta? Vai voisitko itse kysyä häneltä asiasta suoraan? Kysyä voi ihan kasvotusten, kun olette kahdestaan tai vaikkapa viestillä, jos se tuntuu helpommalta.

Kävi tilanteessa miten kävi, muista, että olet ollut rohkea kun olet uskaltanut kysyä asiasta. Siitä voi olla ylpeä! Paras lopputulos tietenkin on, jos ihastuksen tunteenne kohtaavat, mutta jos näin ei käykään, muista ettei vika ole sinussa. Aina tunteet eivät vain kohtaa, eikä siihen tarvita mitään erityistä syytä.

Tsemppiä sinulle syksyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Mieli
Nimimerkki: Ihastunut
Ikä: 9-12v
Mitä pitäisi tehdä, kun on ihastunut? Olen ollut ihastunut erääseen jo 1v. Haluaisin kysyä häntä, mutta en uskalla tai tiedä, miten. Mitä voisin tehdä? Nykyään myös ahdistaa vähän ajatus että...
Fressis

Moikka Ihastunut,

Parhaimmillaan ihastus on upea tunne, joka rikastuttaa elämää monella tavalla. Ymmärrän kuitenkin huolesi ja ahdistuksesi aiheeseen liittyen. Aina ihastuneena oleminen ei ole helppoa.

Vuosi ihastusta tuntuu toki pitkältä ajalta, mutta se on myös tosi normaalia. Toisinaan tunteet kestävät pidempään, toisinaan ne loppuvat nopeammin.

Usein ihastuneena joutuu kamppailemaan ristiriidan kanssa; kertoako tunteista vai ei? Toisaalta ajatus hirvittää, mutta kertomisessa piilee myös mahdollisuus haaveiden toteutumiselle. Mitään varsinaista oikotietä tämän ristiriidan selvittämiseksi minulla ei ikävä kyllä ole sinulle tarjota.

Aina toki ei edes tarvitse kysyä! Ihastus saa olla myös oma henkilökohtainen asia. Mikäli ei siltä tunnu niin voit antaa tunteen olla. Iloitse siitä mistä iloita voi ja sure sitä mikä surettaa. Erilaiset tunteet ovat ihan okei, ne eivät koskaan ole vaarallisia. Ymmärsin kuitenkin, että pohdit kysymisen mahdollisuutta, vaikka se myös ahdistaa.

Joskus jotkut laittavat kaverinsa selvittämään mitä toinen itsestä ajattelee. Vaihtoehtoisesti asiaa ei tarvitse tiedustella suoraan, vaan lähestyä voi myös hieman epäsuorasti tutustumalla paremmin somessa ja kaveriporukassa. Tai jossain vaiheessa näkemällä kahdestaan, mikäli se tuntuu luontevalta. Yleensä näin epäsuorastikin tutustuminen kertoo jo toisen tunteista. Mikäli toinenkin on ihastunut, hän yleensä on kiinnostunut myös tutustumaan sinuun.

Kysymisessä on kuitenkin se hyvä puoli, että se pakottaa kohtaamaan totuuden ja poistaa meidän mieleltämme mahdollisuuden arvuutteluun. Vaikka totuus olisi kipeä, sen kohtaaminen auttaa tilanteesta yli pääsemisessä pitkällä aikavälillä. On helpompi päästää irti ja jatkaa elämää, jos on kuullut totuuden toisen suusta.

Helppoa ratkaisua ei siis ole, mutta olen varma, että tilanteesi selviää vielä.

Tsemppiä tunteidesi kanssa työskentelyyn!

Oliko vastauksesta hyötyä?