Mieli
Nimimerkki: Mietteliäs tyttö
Ikä: Yli 18v

Mistä tietää, haluaako koskaan seurustella kenenkään kanssa?

Mistä tietää, haluaako koskaan seurustella kenenkään kanssa? Miltä se tuntuu, jos haluaa sellaista?

Moikka Mietteliäs tyttö!

Kiitos hyvästä kysymyksestä! 🙂

Seurustelun aloittamiselle ei ole olemassa mitään yleispätevää sääntöä, jonka mukaan seurustelu tulisi aloittaa kun tietyt ehdot täyttyvät. Useimmiten ihmiset ihastuvat toiseen, jonka myötä heillä herää halu viettää kyseisen ihmisen kanssa entistä enemmän aikaa. Jos tunne on molemminpuolinen, tämä johtaa usein seurustelun aloittamiseen.

En voi sanoa puolestasi, haluatko koskaan  seurustella. Kuulostaa siltä, että nyt asia ei ole sinulle ajankohtainen, mutta voi ihan hyvin olla, että myöhemmin alat kaipaamaan seurustelua. Useimmat ihmiset haluavat jossain vaiheessa parisuhteeseen, mutta ei ole myöskään tavatonta haluta elää yksin.

Käytännössä seurustelu on siis länsimaisessa yhteiskunnassa kattokäsite jonkinlaiselle kahden ihmisen väliselle sopimukselle yhteisestä ajanvietosta ja toisiinsa tutustumisesta. Tyypillisesti seurusteluun liittyy myös romanttisia elementtejä. Joidenkin kohdalla seurustelu tähtää avioliittoon, tai muuten vakiintuneeseen suhteeseen, mutta toisaalta aina seurustelulla ei ole tarkkaa päämäärää.

Yksinkertaistetusti seurustelun halun voisi sanoa tunnistavan kahdesta tarpeesta: ensimmäinen tarve syntyy ihastumisesta tai kiinnostuksesta toista ihmistä kohtaan. Sinulla herää tarve ja halu tutustua tähän tiettyyn ihmiseen erityisen paljon ja tunteisiin sisältyy romanttisia ajatuksia. Toisen tarpeen kohdalla tarve on enemmän yleinen kaipuu elämänkumppanille, jonka kanssa jakaa ilot ja surut elämässä. Et ole siis löytänyt ketään tiettyä ihmistä, mutta tunnistat, että tällainen olisi mukavaa.

En ole ihan varma, minkä ikäinen olet, mutta ihmisen toiveet ja tarpeet muuttuvat paljon iän myötä. Jos sinulla ei vielä ole ollut halua seurustella, älä ota siitä paineita. Mikäli sen aika tulee myöhemmin, niin sitten tulee. Toisaalta, jos sinulla ei ole tarvetta tai halua seurustella myöhemminkään, niin sekin on täysin okei ja mahdollistaa paljon asioita, mitkä ovat parisuhteessa eläville mahdotonta. Kyse on siis enemmänkin erilaisista elämäntyyleistä.

Mielestäni on tärkeää tutustua itseensä tässä asiassa. Minkälaisia toiveita tai tarpeita minulla on tällä hetkellä? Joskus voi olla viisasta miettiä myös pidemmälle horisonttiin, kuten mitä mahdollisesti voisin haluta kun olen 50-vuotias. Sekin voi selkeyttää omaa suuntaa.

Tsemppiä itsetutkiskeluun! Uskon kyllä, että vastaukset löytyvät, kun niitä pysähtyy miettimään ja kysyy myös muilta apua!

Oliko vastauksesta hyötyä?