Paraneeko repeytynyt frenulum itsestään?
Hei! Minulla katkesi frenulum yhdynnässä tyttöystäväni kanssa. Aikaa on kulunut tästä nyt noin 3-4viikkoa. Kun frenulum repesi, siitä vuosi runsaasti verta mutta tyrehtyi hetken kuluttua, sen jälkeen verta ei ole tullut, mutta oli kuumottavan tuntuinen noin 3pv.
Olen ollut sen kanssa rauhassa mutta paranemisen merkkejä ei näytä tapahtuvan. Kipuja ei ole, mutta esinahkaa ei voi laskea kunnolla alas koska revennyt kohta alkaa sattumaan.
Frenulum ei ehkä mennyt ihan kokonaan katki, koska se ei niin kammottavalta näytä, mutta revennyt kohta joka on esinahassa kiinni ns. ”lörpöttää” pois paikoiltaan mikä vaikeuttaa paranemista, koska se liikkuu esim. virtsatessa, erektiossa ja luultavasti muutenkin liikkuessa.
Mitä minun pitäisi tehdä ja miten se paranee, kun revennyt kohta kumminkin liikkuu eikä pysy päivän aikana paikoillaan, saatika niin kauan paikoillaan, että jämähtäisi takaisin paikoilleen. Aikaa on tästä kulunut jo lähes kuukausi ja alkaa jo hieman kyllästyttämään.
Pitääkö frenulum katkaista? tai voiko lääkäri esim. liimata sen vai täytyykö pitää vain penis koskemattomana pitkän aikaa?
Hei! Kiitos kysymyksestä. Kerrot revenneestä frenulumistasi ja mietit mitä sen kanssa tulisi tehdä, koska se ei tunnu paranevan. Ensinnäkin et ole tämän ikävän tilanteen kanssa yksin. Fressiksessä vastaava tilanne on mietityttänyt muitakin nuoria.
Frenulum voi tosiaankin joskus repeytyä erektiossa yhdynnässä tai masturboidessa. Keho yleensä korjaa pienet ihovauriot itsekseen, kunhan huolehtii siitä, että vaurioitunut alue pysyy puhtaana eikä pääse tulehtumaan. Puhtaanapitoon riittää lämpimällä vedellä suihkuttelu. Toistuvat frenulumin repeytymät voivat joskus aiheuttaa frenulumin arpeutumista, jolloin frenulum voidaan tarvittaessa katkaista kokonaan pienellä kirurgisella toimenpiteellä.
Kuvauksesi perusteella sinua huolettaa se, voiko frenulum parantua, koska revennyt kohta ei pysy päivän aikana paikoillaan. Valitettavasti tähän kysymykseen on vaikea vastata ja arvioida tilannetta näin ”sähköpostin” välityksellä. Siksi suosittelenkin, että olet yhteydessä esimerkiksi omaan terveysasemaasi, jossa lääkäri voi arvioida tilanteen tarkemmin ja tarvittaessa pohtia toimenpiteen tarvetta. Voit käydä juttelemassa tilanteestasi myös kouluterveydenhoitajan kanssa.
Tsemppiä!