Seksi
Nimimerkki: Viivi
Ikä: 9-12v

Pystyykö menkkojen alkamiseen vaikuttamaan ja onko jotain merkkejä mistä tietää, että menkat on alkamassa?

Hei mietin pystyykö vaikuttaa ekojen menkkojen alkuun kun ois kiva et ne alkais kun monel kaveril on jo alkanu ku haluaisin samaistuu, ja pystyykö jotenki arvaa et ne ekat menkat on tulos et onks siihen jotain merkkejä

Moi Viivi!  

Ja kiitos kysymyksestäsi menkkoihin liittyen. On täysin ymmärrettävää, että menkat mietityttävät ja haluaisit niiden alkavan, varsinkin jos monella kaverilla menkat ovat jo alkaneet. Murrosikä kuitenkin etenee jokaisella omaa tahtia, eikä kuukautisten alkamiseen valitettavasti voi itse vaikuttaa mitenkään.  

Halusit tietää, onko olemassa merkkejä, joista kuukautisten tietäisi olevan alkamassa. Valkovuoto on yksi merkki siitä, että keho alkaa valmistautua kuukautisten alkamiseen. Se, kuinka kauan valkovuotoa tulee ennen kuukautisten alkamista, on kuitenkin jälleen yksilöllistä. Osalla valkovuotoa tulee vain muutaman kuukauden ajan ennen kuukautisten alkamista, ja toisilla jopa pari vuotta. Kuukautisten alkamisajankohtaa on siten mahdotonta tietää etukäteen, mutta tavallisesti ne alkavat 10–16 ikävuoden välillä. Pääset lukemaan lisää menkoista tästä Fressiksen artikkelista. 

Voit odotella ihan rauhassa menkkojen alkamista. Ne alkavat kyllä sitten, kun kehosi on niihin valmis <3 

Ihanaa ja nautinnollista kesää! 

Oliko vastauksesta hyötyä?