Seksi

Tinken game show

Tubettaja Tinke on kutsunut kavereitaan kilpailemaan järjestämäänsä game showhun. Videolta selviää, onko kilpailijoilla hallussaan esimerkiksi ehkäisyyn ja ihmisen anatomiaan liittyvät faktat.

Tubettaja Tinke on kutsunut kavereitaan kilpailemaan järjestämäänsä game showhun. Game shown aihealueina ovat ihminen, totta vai tarua, seksuaaliterveys ja nippelitieto. Videolta selviää, onko kilpailijoilla hallussaan esimerkiksi ehkäisyyn ja ihmisen anatomiaan liittyvät faktat. Videolta löytyy myös kootusti tärkeää tietoa HPV:sta eli ihmisen papilloomaviruksesta.

Tsekkaa video ja testaa, miten sinulla on faktat hallussa!

TINKETINKE

Katso myös

Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Mimo
Ikä: 9-12v
Valkovuoto ja kuukautiset Olen 12 vuotias tyttö ja minulla on tietääkseni jo alkanut menkat mutta mulla tulee valkovuotoa menkkojen jälkeen…. ja kun menkat alkaa se vähenee ,ja...
Fressis

Moikka ja kiitos viestistäsi!

Kuulostaa täysin normaalilta 🙂 Valkovuoto on normaalia emättimen eritettä, jonka tehtävä on suojata ja puhdistaa emätintä. Sen määrä ja koostumus myös vaihtelevat kuukautiskierron mukaan hormonien vaikutuksesta. Kuvaamasi tilanne, eli vuodon väheneminen menkkojen alkaessa ja lisääntyminen menkkojen jälkeen, on täysin normaalia 🙂

Vaikka valkovuotoa tulee, et tarvitse sitä varten kuukautis- tai pikkuhousunsuojia, vaan kerran päivässä tapahtuva vesipesu ja pikkareiden vaihtaminen riittää. Joskus voi toki käyttää pikkuhousunsuojaa valkovuodonkin vuoksi, mutta pikkuhousunsuojien jatkuva käyttäminen voi altistaa tulehduksille. Joskus valkovuoto voi muuttua poikkeavaksi. Poikkeava valkovuoto voi haista pahalta, olla kokkareista tai selvästi eri väristä (esim. vihertävää) tai koostumukseltaan erilaista. Tällöin voi olla kyse tulehduksesta, ja kannattaa olla yhteydessä lääkäriin.

Hienoa, että olet seurannut kehosi toimintaa ja kysyt jos ihmetyttää! On helpompi huomata mahdolliset poikkeavuudet, kun tietää miten oma keho toimii 😊

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: Allu
Ikä: 16-18v
Seksitautien tarttumisen riski käsien kautta Hei halusin kysyä että voiko seksi taudin riskiä olla jos toinen on vaan hieronut penistä puhtaalla kädellä ja liukuvoiteella
Fressis

Heippa,

Seksissä on vastuullista huolehtia seksitautien ehkäisystä, joten hienoa, että laitoit meille viestiä.

Voit kuitenkin olla huoletta, sillä kuvaamassasi tilanteessa ei ole seksitaudin tarttumisen riskiä. Jotta seksitauti voisi tarttua käsien välityksellä, pitäisi käden kautta tulla peniksen limakalvoille tartuttavaa eritettä. Jos tartuttavaa eritettä (siemennestettä, miehen esiliukastetta, emätineritettä tai verta) ei ole ollut, ei myöskään ole seksitaudin tarttumisen riskiä.

Kondomin käyttäminen seksissä suojaa hyvin seksitaudeilta.

Mukavaa syksyä sinne!

Oliko vastauksesta hyötyä?
Kysymys
Seksi
Nimimerkki: 👌
Ikä: 9-12v
Miltä valkovuoto näyttää? Miltä valkovuoto näyttää voitko näyttää kuvan kun en oo varma onko mulla alkanu oon 12
Fressis

Moi ja kiitos viestistäsi,

Valkovuoto on vaaleaa nestemäistä ainetta, joka valuu emättimestä ulos. Sen tunnistaa usein pikkuhousuissa näkyvistä vaaleista tahroista. Joskus sen tulemisen pikkareihin saattaa myös tuntea. Normaali valkovuoto on miedon hajuista tai lähes hajutonta.

Valkovuodon ilmaantuminen on merkki siitä, että keho alkaa valmistautumaan kuukautisiin. Valkovuodon ja kuukautisten alkaminen on hyvin yksilöllistä. On siis ihan normaalia, vaikka sinulla ei olisi vielä valkovuodon tuleminen alkanutkaan.

Jos asia vielä mietityttää sinua, voit olla yhteydessä esimerkiksi kouluterveydenhoitajaan. Lisätietoa valkovuodosta voit lukea täältä.

Oliko vastauksesta hyötyä?