Seksi
Nimimerkki: eerika
Ikä: 9-12v

Valkovuoto ja menkkojen alkaminen

okei minulla on kysymys ekoihin menkkoihin liittyen.Minulla on sitruunan kuoren mutta vähän tummemman väristä valkovuoto mutta minulla ei ole mitään tulehduta,mutta tarkoittaako se että ekat menkkani ovat tulossa pian? Esim joskus 1-3kk välillä? toivottavasti pystyt vastata nopeasti

Moi! Kiva kun laitoit meille viestiä menkkoihin liittyvistä pohdinnoistasi! 😊

Viestistäsi käy ilmi, että valkovuodon tuleminen on kohdallasi alkanut. Se on jo itsessään merkki siitä, että keho valmistautuu menkkojen eli kuukautisten alkamiseen. Valitettavasti asiaa ei kuitenkaan pysty oikein arvioimaan tämän tarkemmin: joillain valkovuotoa voi tulla vähemmän aikaa ennen menkkojen alkua ja joillain pidempään, jopa muutamakin vuosi. Se on siis hyvin yksilöllistä. Se, milloin äidilläsi alkoi kuukautiset, voi antaa jotain suuntaviivoja sille, koska sinun menkkasi alkavat, vaikka tämäkään ei suoraan auta asian arvioimisessa. Oletko jutellut menkoista vielä äitisi kanssa?

Kun kuukautiset ovat tuloillaan, valkovuoto voi olla rusehtavaa tai ruskeaa, mutta ei välttämättä vielä selkeästi veristä vuotoa, mikä on siis täysin normaalia. Muita merkkejä kuukautisten alkamiseen voi olla epämiellyttävä kipu alavatsalla tai alaselässä. Seuraavalla kerralla vuoto voi olla jo selkeästi verisempää, jolloin voi sanoa, että kuukautiset ovat alkaneet.

Menkkojen odottaminen voi tuntua vaikealta, mutta joka tapauksessa voit olla varma, että ne sieltä vielä alkavat. 😊 Murrosiän kehityksesi vaikuttaa etenevän kuten kuuluukin, mutta toki jos tämä aihe tai jokin muu murrosiän muutoksiin liittyvä mietityttää sinua, suosittelen hakeutumaan vielä esimerkiksi kouluterveydenhoitajan juttusille. Hän pystyy paremmin arvioimaan missä vaiheessa kasvusi ja kehityksesi on.

Menkkoja odotellessasi voi tutustu Fressiksen artikkeleihin kuukautisiin liittyen, tai lueskella vastauksia muiden nuorten lähettämiin kysymyksiin menkoista Fressiksessä.

Oliko vastauksesta hyötyä?