Moikka ja kiitos viestistäsi!
Ihastuksesta kertominen voi tuntua jännittävältä, mutta se kannattaa, jos haluaa tietää, että tunteeko toinen samoin 🙂 Tunnetteko jo toisenne? Jos ette, tästä Hyvä kysymys -palvelun artikkelista voit lukea hyviä vinkkejä ihastukseen tutustumiseen.
Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tai täysin oikeita sanoja ihastuksen kertomiseen, joten on hyvä toimia itselle hyväksi tuntemalla tavalla. Miten sinä haluaisit, että sinulle kerrottaisiin asiasta? Usein tällaiset asiat kannattaa kertoa kahden kesken, ja viestillä kertominenkin on täysin ok, jos se tuntuu itsestä paremmalta idealta. Viestillä kertominen antaa myös toiselle aikaa pohtia mitä tunteita kertomasi hänessä herättää 🙂 Kun teillä on kahdenkeskeinen hetki tai viestittelette, voisit esimeriksi sanoa lyhyesti ja suoraan tykkääväsi hänestä tai olevasi ihastunut häneen. Tai jos haluat, voit kertoa laajemmin, miksi pidät hänestä ja miksi tykkäät viettää aikaa hänen kanssaan. Miten ikinä päätätkään asiasta kertoa, ole rohkeasti oma itsesi ❤
On hyvä myös pohtia tilannetta ja varautua siihen, ettei ihastuksesi tunne samoin. Tässä tapauksessa hänen vastaustaan tulee kunnioittaa. Torjutuksi tuleminen on normaalia ja se tuntuu pahalta hetken, mutta helpottaa ajan kanssa. Vaikka näin kävisi, ole ylpeä itsestäsi, että kerroit tunteistasi. Parhaimmillaan ihastuksesi kohde tuntee samoin kuin sinä ❤
Rohkeutta ja tsemppiä tilanteeseesi!
Moikka Milaj,
Ymmärrän tunteesi! Ihastuksesta kertominen on aina sekä riski että mahdollisuus, sillä sen seurauksena kuulee mitä toinen itsestä ajattelee.
Joskus riskin ottaminen kannattaa ja vastapuolellakin on tunteita sinua kohtaan tai kertominen muutoin helpottaa tunteita. Toisinaan taas seurauksena on sydänsuruja, kun vastakaikua omille tunteille ja ajatuksille ei löydy.
Ymmärrän myös huolesi siitä, että ihastuksesi alkaisi vältellä sinua. Joskus ihmiset toimivat yllättävillä tavoilla kuullessaan toisten ihastumisesta. Välttelyn mahdollisuus johtuu siitä, että joskus ihmisiä kiusaannuttaa olla sellaisen ihmisen seurassa, joka on häneen ihastunut. Luultavasti syynä on se, että he eivät oikein tiedä miten olla ja käyttäytyä kun tietää toisen tunteista. Välttelyn syynä on siis enemmänkin heidän oma ajatus itsestään, kuin se, että sinä olisit jotenkin outo. Ihastuneena olemisessa ei ole mitään outoa ❤
Ymmärrän kuitenkin huolesi täysin!
Ymmärsin viestistäsi, että harkitset asiasta puhumista ihastuksellesi. Mikään pakko ihastuksesta ei ole kuitenkaan kertoa sen kohteelle. Joskus ihastuksen tunteesta voi nauttia myös yksin. Toisinaan ihastuksen tunteet menevät myös ohi ajan myötä. Sekin on täysin ok.
Suosittelen joka tapauksessa kertomaan tunteistasi jollekin läheisellesi kuten kaverille, sisaruksille tai vanhemmillesi! Tunteiden jakaminen helpottaa ikäviä tunteita ja rikastuttaa hyviä tunteita. Kenelle voisit kertoa tunteistasi?
Jos kuitenkin haluat kertoa tunteistasi ihastuksellesi, kannattaa valita sille sopiva aika ja paikka hyvin. Suosittelen asian kertomista kasvotusten, sillä silloin väärinymmärryksen riski pienenee. Kaverit tai vanhempasi voivat auttaa myös tässä ja keksiä mikä olisi paras keino lähestyä ihastustasi!
Tsemppiä tilanteeseesi! Ajan myötä tunteet kyllä helpottavat joka tapauksessa. 🙂
Moikka ja kiitos viestistäsi!
Ihastuksesta kertominen onkin usein todella jännittävää! Toiselle omista tunteistaan kertominen on kuitenkin tarpeellista, jos haluaa tietää, tunteeko toinen samoin. Olettekohan jo ihastuksesi kanssa tuttuja vai onko ihastuksesi täysin uusi? Tästä Hyvä kysymys -palvelun artikkelista voit lukea hyviä vinkkejä ihastukseen tutustumiseen.
Mitään yhtä oikeaa tapaa tai täysin oikeita sanoja ihastuksen kertomiseen ei ole, joten on hyvä toimia sellaisella tavalla, joka tuntuu itsestä hyvältä. Miten sinä haluaisit, että sinulle kerrottaisiin asiasta? Onko teidän mahdollista nähdä kahdenkesken, jotta voit kertoa asian kasvotusten? Vai koetko, että asian kertominen olisi helpompaa esim. viestillä? Viestillä kertominenkin on täysin ok, se antaa myös toiselle aikaa pohtia mitä tunteita kertomasi hänessä herättää 🙂 Kuten sanoin, ei ole yhtä oikeaa tapaa, mutta voin antaa muutamia esimerkkejä. Kun teillä on kahdenkeskeinen hetki tai viestittelette, voisit esimeriksi sanoa lyhyesti ja suoraan tykkääväsi hänestä tai olevasi ihastunut häneen. Tai jos haluat, voit kertoa laajemmin, miksi pidät hänestä ja miksi tykkäät viettää aikaa hänen kanssaan, ja että olet ihastunut. Miten ikinä päätätkään asiasta kertoa, ole rohkeasti oma itsesi❤
On hyvä myös pohtia ihastuksesi mahdollisia vastauksia, kun kerrot, että pidät hänestä tai että olet ihastunut häneen. On nimittäin mahdollista, ettei hän tunnekaan samoin. Tässä tapauksessa hänen vastaustaan tulee kunnioittaa. Torjutuksi tulemisen tilanne on myös täysin normaali, se tuntuu pahalta mutta helpottaa ajan kanssa. Aina tunteet eivät vain kohtaa. Vaikka näin kävisi, ole ylpeä itsestäsi, että kerroit tunteistasi.
Parhaimmillaan ihastuksesi kohde kuitenkin tuntee samoin, ja siinä tapauksessa kiität varmasti itseäsi, että uskalsit kertoa tunteistasi ❤
Rohkeutta ja tsemppiä tilanteeseesi!
Heippa! Kiitos hyvästä kysymyksestä! Ymmärrän hyvin, että voi tuntua nololta kysyä tällaista, mutta minusta se ei ole noloa. 🙂 Hienoa, että kysyt, näitä miettii moni muukin!
Ihastuminen on mahtava tunne! Siihen liittyy niin monenlaisia tunteita. Toisaalta innostusta ja ihailua, ja toisaalta taas epätoivoa ja surua. Elämää sen kaikissa väreissä.
Mukava kuulla, että sinusta vaikuttaa, että poika voisi olla kiinnostunut myös sinusta. Toisen ihastumista ja tunteita voi olla tosi vaikea päätellä ulkoapäin. Ihmisen käyttäytymiseen vaikuttaa niin monenlaiset tekijät, että varmuutta on melkein mahdotonta saada, ilman että asiasta kysyy suoraan. Ihastuneena usein myös tulkitsee asioita liian helposti suuntaan tai toiseen. Tunteet tavallaan värittävät meidän havaintojamme ja saavat toisen käytöksen vaikuttamaan milloin miltäkin. Kannattaa siis olla myös varovainen siinä, mitä tulkitsee!
Jos kuitenkin haluat kysyä asiasta, voit tehdä sen hienovaraisesti joko ehdottamalla hänelle jotain yhteistä tekemistä tai näkemistä. Hänen vastauksestaan saa jo varmasti hyvin vihjettä siitä, mitä hän sinua kohtaan tuntee. Paras tapa saada selville toisen tunteet on tietysti kysyä asiasta suoraan joko kasvotusten tai viestitse. Jotkut saattavat laittaa myös ystävänsä asialle, mikäli he saisivat tietää toisen tunteista paljastamatta sinua.
Ikävä kyllä sen ihmeellisempää neuvoa minulla sinulle ei ole. Ei ole olemassa mitään taikakeinoa selvittää toisen tunteita. Vastaukseen liittyy aina jännitystä. Ja hyvä niin, se kuuluu elämään ja tekee elämästä elämisen arvoista. Muista, että tunteista ei ole myöskään koskaan pakko kertoa. Ihastumisesta on lupa nauttia myös yksin.
Toimit niin tai näin, älä jää ihastuksesi ja pohdintojesi kanssa yksin! Suosittelen kertomaan asiasta jollekin ystävälle. On mukava, kun saa jakaa asian jonkun luotetun kanssa. Halutessasi voit kääntyä myös jonkun luotettavan aikuisen puoleen. Ehkä hekin voivat auttaa sinua kertomaan tunteistasi. Vaihtoehtoisesti myös netistä löytyy paikkoja, joissa jutella luotettavasti asiasta, esimerkiksi Lasten ja nuorten chatissä tai Netarissa.
Tsemppiä ihastukseesi, toivottavasti käy hyvin! 🙂
Moikka ihastunut!
Kiitos kysymyksestä ja hyvä, että lähetit sen meille. Ihastuminen on samaan aikaan ihanaa ja jännittävää. Ajatusten ja tunteiden jakaminen tekee varmasti hyvää!
Kerroit, että tykkäät oman luokan pojasta. On varmasti kutkuttavaa nähdä ihastustasi päivittäin luokkahuoneessa. Nauti tästä tunteesta ja ajasta. Ihastuminen voi antaa paljon virtaa ja väriä elämään!
Toisaalta ihastuneena oleminen ei ole aina helppoa. Voi esimerkiksi olla vaikea päästä ihastuksen tunteesta irti, jos toista näkee jatkuvasti. Varsinkaan kun ei tiedä, mitä toinen itsestä ajattelee.
Pohditkin sitä, mistä voit tietää tykkääkö ihastuksen kohde myös sinusta. Ihastumisen voi joskus nähdä ja havaita ihmisen käyttäytymisestä. Voit miettiä miten itse toimit silloin, kun olet ihastunut. Hakeudutko mielellään pojan seuraan, katseletko häntä enemmän kuin muita, tykkäätkö hänen somekuvistaan vai pysytkö kenties mahdollisimman kaukana? Huomaatko, että poika käyttäytyisi jotenkin samalla lailla? Voit yrittää selvittää pojan ajatuksia hakeutumalla hänen seuraansa ja tunnustelemalla, miten poika tähän reagoi. On toki tärkeä muistaa, että ihmiset käyttäytyvät eri tavoin ollessaan ihastuneita, eli käyttäytymisestä ei voi varmaksi päätellä toisen tunteita.
Kaikki merkit voivat siis myös johdattaa harhaan. Jos siis todella haluat tietää, miten asian laita on, onko hän sinuun ihastunut vai ei, niin ainoa tapa selvittää se, on kuulla se pojalta itseltään. Olisiko mahdollista, että joku kaverisi kenties tiedustelisi asiaa kysymällä pojan ajatuksia sinusta? Vai voisitko itse kysyä häneltä asiasta suoraan? Kysyä voi ihan kasvotusten, kun olette kahdestaan tai vaikkapa viestillä, jos se tuntuu helpommalta.
Kävi tilanteessa miten kävi, muista, että olet ollut rohkea kun olet uskaltanut kysyä asiasta. Siitä voi olla ylpeä! Paras lopputulos tietenkin on, jos ihastuksen tunteenne kohtaavat, mutta jos näin ei käykään, muista ettei vika ole sinussa. Aina tunteet eivät vain kohtaa, eikä siihen tarvita mitään erityistä syytä.
Tsemppiä sinulle syksyyn!
Moikka Ihastunut,
Parhaimmillaan ihastus on upea tunne, joka rikastuttaa elämää monella tavalla. Ymmärrän kuitenkin huolesi ja ahdistuksesi aiheeseen liittyen. Aina ihastuneena oleminen ei ole helppoa.
Vuosi ihastusta tuntuu toki pitkältä ajalta, mutta se on myös tosi normaalia. Toisinaan tunteet kestävät pidempään, toisinaan ne loppuvat nopeammin.
Usein ihastuneena joutuu kamppailemaan ristiriidan kanssa; kertoako tunteista vai ei? Toisaalta ajatus hirvittää, mutta kertomisessa piilee myös mahdollisuus haaveiden toteutumiselle. Mitään varsinaista oikotietä tämän ristiriidan selvittämiseksi minulla ei ikävä kyllä ole sinulle tarjota.
Aina toki ei edes tarvitse kysyä! Ihastus saa olla myös oma henkilökohtainen asia. Mikäli ei siltä tunnu niin voit antaa tunteen olla. Iloitse siitä mistä iloita voi ja sure sitä mikä surettaa. Erilaiset tunteet ovat ihan okei, ne eivät koskaan ole vaarallisia. Ymmärsin kuitenkin, että pohdit kysymisen mahdollisuutta, vaikka se myös ahdistaa.
Joskus jotkut laittavat kaverinsa selvittämään mitä toinen itsestä ajattelee. Vaihtoehtoisesti asiaa ei tarvitse tiedustella suoraan, vaan lähestyä voi myös hieman epäsuorasti tutustumalla paremmin somessa ja kaveriporukassa. Tai jossain vaiheessa näkemällä kahdestaan, mikäli se tuntuu luontevalta. Yleensä näin epäsuorastikin tutustuminen kertoo jo toisen tunteista. Mikäli toinenkin on ihastunut, hän yleensä on kiinnostunut myös tutustumaan sinuun.
Kysymisessä on kuitenkin se hyvä puoli, että se pakottaa kohtaamaan totuuden ja poistaa meidän mieleltämme mahdollisuuden arvuutteluun. Vaikka totuus olisi kipeä, sen kohtaaminen auttaa tilanteesta yli pääsemisessä pitkällä aikavälillä. On helpompi päästää irti ja jatkaa elämää, jos on kuullut totuuden toisen suusta.
Helppoa ratkaisua ei siis ole, mutta olen varma, että tilanteesi selviää vielä.
Tsemppiä tunteidesi kanssa työskentelyyn!
Heippa Joku,
Kiva kuulla ihastumisestasi! Ihastuminen on mukava ja elämää rikastuttava tunne! Toki se tuo toisinaan mukanaan myös surua ja epävarmuutta, mutta se kuuluu asiaan.
Ihastuneena usein tulkitsemme ihastuksen kohteen toimintaa erityisten linssien läpi. Meidän on vaikea olla neutraaleja tulkinnoissamme, sillä tunteemme tekee ajattelusta vaikeaa. Tätä käy myös aikuisille ja on täysin normaalia!
On siis hyvin vaikea sanoa ulkoapäin, minkälaisia tunteita ihastuksen kohteellasi on. Ikävä kyllä joudumme selvittämään hänen tunteensa muilla tavoin.
Aina ihastuksen kohdetta ei tarvitse lähestyä suoraan kertomalla omista tunteista, vaan ehkä voisitte viettää aikaa yhdessä esimerkiksi yhteisten kavereiden kautta? Tai mikäli teillä on yhteisiä kiinnostuksen kohteita, voisit aloittaa hänen kanssaan keskustelun sellaisesta.
Oleellista olisi, että pääsisit jonkun tekemisen verukkeella viettämään hänen kanssaan aikaa tai juttelemaan hänelle. Se voi helpottaa sinua joko tulkitsemaan hänen tunteitaan paremmin tai kertomaan omista tunteistasi enemmän.
Naamakkain lähestyminen tällaisissa merkeissä on tosi hyvää harjoitusta, ja uskon tyttöjen arvostavan sellaista rohkeutta. Jos se tuntuu kuitenkin liian vaikealta, voit yrittää virittää hänen kanssaan keskustelua pikaviestinpalvelujen kautta. Numeron tai nimimerkin selvittäminen toki vaatii hieman vaivannäköä.
Joskus on mahdollista selvittää ihastuksen tunteita jonkun kaverin avulla. Mikäli teillä on yhteisiä ystäviä, voisitko ehkä pyytää ystävääsi selvittämään vaivihkaa ihastuksesi ihastuksista tai tunteista sinua kohtaan? Tämän idean haittapuolena voi olla paljastumisen riski, mikä on hyvä ottaa huomioon.
Yksi vaihtoehto on myös odottaa. Ihastuksen tunteesta voi nauttia myös ilman, että tekee sille mitään. Joskus tunteet kestävät pitkään, toisinaan ne hälvenevät ajan kuluessa. Oleellista on kuitenkin ymmärtää, että mikään pakko sinun ei ole toimia!
Ihastumiseen kuuluu monenlaisia tunteita! Se on hieno asia elämässä. Kannustan sinua kertomaan ihastuksestasi jollekin kaverille tai aikuiselle johon luotat! On mukavampi miettiä ja fiilistellä tunnetta jonkun kanssa!
Tsemppiä tilanteeseesi!
Moikka!
Ihastuminen on ihana, mahan pohjassa kihelmöivä tunne. Se voi kuitenkin aiheuttaa myös epävarmuuden tunteita, jos ihastuksen kohteen tunteista ei tiedä.
Vaikka kertomasi merkit voivat hyvin viestiä jonkinlaisesta kiinnostuksesta, on ainoa keino selvittää asia kysymällä. Se on ymmärrettävästi jännittävää. Omista tunteista voi kertoa monella eri tavalla, esimerkiksi puhelimen kautta, kirjoittamalla lyhyen kirjeen tai kasvokkain. Mitään yhtä oikeaa tapaa ei ole, vaan jokaisen tapa on omanlainen. Jos haluat kertoa tunteistasi kasvokkain, on hyvä ottaa asia puheeksi silloin kun olette kahdestaan ja tilanne on rauhallinen. Jos ihastuksella kuitenkin on koko ajan show päällä, voi olla parempi esimerkiksi lähettää viesti illalla, kun hän on ilman kavereitaan.
Kertomalla tunteistasi, tai kysymällä hänen tunteistaan saat selvyyden tilanteeseen. Parhaassa tapauksessa tunne on molemminpuolinen ja voitte miettiä yhdessä miten edetä, jos niin haluatte. Muista myös, että jokainen kasvaa ja kehittyy eri vaiheissa. Voi siis olla, että vaikka itse olisit jo siinä vaiheessa, että ihastut ja haluaisit ehkä pohtia seurustelua, voi ihastuksesi olla kasvun eri vaiheessa. Voi siis käydä niinkin, että et saa tunteillesi vastakaikua, tai että ihastuksesi ei reagoi kertomaasi toivomallasi tavalla. Mikäli näin käy, muista että kertominen on ollut rohkeaa ja voit olla itsestäsi ylpeä.
Aina asiat eivät pääty toivomalla tavalla, ja lähes jokainen kohtaa elämässään tilanteita, joissa ihastus ei vastaa omiin tunteisiin. Se harmittaa, mutta samalla asian saa päätökseen. Ja kun siltä tuntuu, voi alkaa katsella, josko kohdalle osuisi joku vielä kivempi tyyppi, jonka kanssa tunnekin on molemminpuolinen. Näin nimittäin käy varmasti ennemmin tai myöhemmin.
Rohkeutta ja onnea matkaan, ja kivaa kesää sinulle!
Moikka!
Murrosiässä tapahtuu paljon muutoksia sekä kehossa että mielessä. Myös hormonitoiminta muuttuu ja sen myötä ajatukset saattavat pyöriä enemmän juurikin ihastumisten ympärillä. Kertomastasi ei siis tarvitse olla huolissaan, vaan se kertoo siitä, että murrosikäsi on hyvässä vauhdissa. Suurimmat myllerrykset menevät ajan kanssa myös ohitse, kun hormonitoiminta tasaantuu. 😊
Jotta mieli saa kuitenkin välillä myös levätä, voi omista ajatuksista kirjoittaa päiväkirjaa, tai piirtää haaveitaan paperille, niin niitä saa käsiteltyä ja pois mielen päältä. On myös hyvä, jos päiviin löytyy mieluista puuhaa, kuten harrastuksia, joissa ajatukset ovat edes hetkittäin jonkin kivan asian tekemisessä ihastusten sijaan. Mikäli nimittäin käy niin että ihastuminen ja murrosikään liittyvät asiat ovat jatkuvasti mielessä, voivat ne häiritä esimerkiksi koulunkäyntiä tai unen saamista. Tällaisessa tilanteessa asiasta on hyvä mainita esimerkiksi kouluterkkarille tai jutella siitä kotona. Myös kavereiden kanssa voi vaihtaa asiasta ajatuksia.
Murrosiässä on tärkeää, että mieli ja keho saavat välillä levätä, jotta energiaa riittää kasvamiseen. Älä kuitenkaan huolehdi asiasta liikaa, ihastumisen tunteet kuuluvat murrosikään ja niistä kannattaa myös nauttia 😊
Mukavaa kesää sinulle!
Moikka ja kiitos hyvästä kysymyksestäsi.
Ihastuminen on ihanaa ja on hienoa, että haluat näin vastuullisesti selvittää etukäteen, mikä on ok ja mikä ei!
Seurustelulle tai seksin harrastamiselle ei ole varsinaisia ikärajoja tilanteissa, joissa molemmat ovat alle 16-vuotiaita. Teidän seurustelunne olisi siis aivan ok! Mikäli seurustelun toinen osapuoli olisi yli 16-vuotias, on hyvä olla tietoinen laissa määritellystä suojaikärajasta. Se tarkoittaa, että yli 16-vuotias ei saa tehdä alle 16-vuotiaan kanssa seksuaalisia tekoja. Lailla on tarkoitus toimia suojana, sillä alle 16-vuotiaiden ei katsota voivan antaa pätevää suostumusta seksuaaliseen tekoon itseään selkeästi vanhemman nuoren tai aikuisen kanssa. Tämä laki ei kuitenkaan estä kehitykseltään ja iältään lähellä toisiaan olevien nuorten välisiä, tasavertaisia suhteita. Esimerkiksi jos toinen olisi 15-vuotias ja toinen 17-vuotias. Tämä voi kuulostaa monimutkaiselta, joten voit halutessasi lukea suojaikärajasta lisää täältä.
Mikäli päädytte aloittamaan seurustelun, on ensin hyvä jutella siitä mitä seurustelu kummallekin tarkoittaa. Nuoruus etenee jokaisella omaa tahtia ja esimerkiksi valmius läheisyyteen, pussailuun tai seksiin syntyy jokaisella omassa tahdissa. Joku 14-vuotias voi kokea olevansa valmis ja toinen taas ei lähelläkään. Siksi seurustelussa on hyvä aina yhdessä jutella ja edetä vain niissä asioissa, jotka tuntuvat molemmista hyvältä.
Toivottavasti seurustelu etenee toivomallasi tavalla, mukavaa kevään jatkoa!