Heippa Yksinäinennn,
Kiitos hyvästä kysymyksestä! Kavereiden löytämisen parissa painii moni ihminen hyvin erilaisissa elämäntilanteissa!
Opiskelu on tosiaan siitä hyvää aikaa, että silloin kohtaa usein paljon uusia ihmisiä erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa. Lisäksi suurin osa samassa elämäntilanteessa olevista on hyvinkin avoimia uusille ystävyyksille ja sitä kautta kavereita voi saada helpostikin. Toki ei se silti aina kaikille ole helppoa opiskeluaikoinakaan.
Opiskelujen jälkeen tilanne kieltämättä mutkistuu hieman. Useimmilla arki rutinoituu ja uusien kohdattujen ihmisten määrä vähenee. Samalla ystävyyssuhteet vakiintuvat hieman ja aika sekä tarve uusille ystäville vähenee. Ihmiset löytävät kuitenkin uusia ystäviä myös opiskeluaikojen jälkeenkin, ihan vanhuuteen saakka!
En tiedä liittyykö asiaan sinulla huolta, mutta rohkaisen sinua silti. Uusia ystäviä voi löytää vielä opiskelujen jälkeenkin paljonkin!
Hyvä nyrkkisääntö uusien kavereiden hankkimiselle ja uusiin ihmisiin tutustumiselle on se, että samanlaiset ihmiset viihtyvät samanlaisissa paikoissa. Kannattaa siis etsiä ystäviä sieltä missä itsekin parhaiten viihdyt. Valitettavasti kotia ei lasketa tähän, sillä sieltä sinua ei tule kukaan kaveriksi hakemaan. Kannustan siis etsimään itselle mieluisia harrastuksia, vapaa-ehtoistyötä tai mitä tahansa muuta, minkä parissa viihdyt.
Monet löytävät uusia ystäviä myös töistä. Mikäli sinulla on mahdollisuus vaikuttaa työpaikkaasi, kannattaa valita sellainen, jossa voisi olla suhteellisen saman ikäisiä kollegoita. Monet löytävät työpaikoilta elinikäisiä ystävyyksiä!
En tiedä mikä sinun kaveritilanteesi on, mutta mikäli sinulla on kavereita, voi yksi idea olla pyrkiä tutustumaan heidän kavereihinsa. Jos joku sinun kaverisi viihtyy siis jonkun toisen kanssa, todennäköisyys sille, että sinäkin viihdyt, on verrattain melko korkea.
Netistä voi myös löytää erilaisia palveluita, joissa haetaan kavereita. Samoin sovelluskaupoissa on olemassa sovelluksia, joissa voi etsiä itselleen kavereita. Esimerkiksi sovellus nimeltä ”Frendie” – suosittelen kokeilemaan!
Riippumatta omasta tilanteesta, voi olla hyvä pysähtyä jossain kohtaa miettimään myös omia kaveritaitoja. Olenko minä hyvä kaveri? Kaveritaidoilla tarkotan sitä, millainen kaveri itse on toiselle. Kaveritaitoihin lukeutuvat muun muassa sosiaaliset taidot, yhteistyötaidot, empatia ja tunneäly sekä aloitteellisuus.
Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua ja löydät itsellesi kavereita myös opiskelujen jälkeen!